Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2023. július 1. napjától a ZV Nonprofit Kft. térítésmentesen átvehető edényzetet nem biztosít az ingatlanhasználók részére.

A 2016 évi KEOP projekt keretein belül, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás által beszerzett edények kiosztásra kerültek, ezen edények fenntartási kötelezettsége lejárt. Amennyiben a kiosztásra került edények eltörnek, meghibásodnak, a fedél sérül, tekintettel az edények élettartamára és elhasználódására, nem köteles a hulladékszállítást végző alvállalkozó az edényzet javítására, illetve esetleges cseréjére.

Ha az edényzet tulajdonosa (Társulás) úgy állapítja meg, hogy az edényzet továbbra is alkalmas a hulladék tárolására és szállítására, a sérülés mértéke a gyűjtést és a szállítást nem befolyásolja, akkor nem szükséges azok cseréje, vagy javítása.

Új igénylés, illetve edényzet sérülés esetén az ügyfél az új hulladéktároló beszerzését kereskedelmi forgalomból tudja megvalósítani, a korábbival megegyező, vagy az igénybejelentéskor rögzített (számlázott) literszámnak megfelelően. A hulladékgyűjtő edényekre vonatkozó jelenleg hatályos szabvány a következő: MSZ EN 840

Lehetőség van a Sajó-Bódva Társuláson keresztül történő edényzet vásárlásra is, erről bővebben az alábbi elérhetőségek valamelyikén szíveskedjenek érdeklődni:

Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás
Frecskó Tímea szervezési ügyintéző
Tel: 20/616-9777
Email cím: frecsko.timea@kazincbarcika.hu

Árak:

  • 60 literes kommunális: 10.425,-Ft
  • 120 literes kommunális és szelektív: 10.020,-Ft
  • 240 literes szelektív: 16.255,-Ft
  • 240 literes zöldhulladékos: 16.500,-Ft

Kérjük, hogy a vásárlásról szóló bizonylatot szíveskedjenek megőrizni, mert  kizárólag és bizonyíthatóan az ürítés során

  • történt sérülés, megsemmisülés esetén a társulástól vásárolt edényzetet 1 éven belül térítésmentesen cseréljük,
  • a kereskedelmi forgalomból beszerzett edény megsemmisülése esetén, az ügyfelet kártalanítjuk.

Az edényzet sérülésével/megsemmisülésével kapcsolatos bejelentések minden esetben a gépjárműveken elhelyezett kamerák felvételei alapján kerülnek kivizsgálásra.

Zöldhulladék tárolására szolgáló 240 literes edényzet a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumban továbbra is átvehető azon lakosok részére, akik részére az önkormányzat írásbeli igazolást állít ki arról, hogy már nem rendelkezik kiadható edényzettel és a lakos a településen nem vett át zöldhulladék gyűtőedényt.

Edényzet kiadása szerdai és szombati napokon 8.00 – 16.00 óra között történik a Sajókazai Hulladékkezelő Centrum portaszolgálatán.